ЦСКА ще загуби двама играчи заради наказания за шампионатната визита на Арда в неделя. Изгоненият вчера Али Coy ще бъде със спрени права за поне една среща. Видеозапис обаче показа, че гамбиецът посяга с крак към Илиас Хасани и в тунела, след като двамата бяха изгонени, пише „Тема спорт“.

Ако това действие бъде разгледано от Дисциплинарната комисия, е възможно нападателят на ЦСКА да изгори за повече от 1 двубой. Според правилника, „удар или опит за удар с ръка или с крак (ритане) на друг състезател“ извън игрово време се наказва със спиране на правата за 4 срещи и глоба от 1000 лева.

ДК би трябвало да се произнесе днес следобед, но конкретният случай между Coy и Хасани в съблекалните може да бъде разгледан и на следващо заседание. Така или иначе гамбиецът ще пропусне неделния сблъсък. Не е изключено той да е санкциониран и за дербито с Левски, което ще се състои в 1-ия пролетен кръг в първенството. 

Офанзивният халф Тиаго пък ще бъде със спрени права за един двубой. В Кърджали той получи 5-ия си жълт картон през сезона. Така португалецът гори за срещата с Арда на „Лаута“. Мачът в неделя е от 14:15 часа.