Ръководството на ЦСКА събра футболистите и треньорите на мотивационна среща преди дербито с Левски, пише "Тема спорт". Сбирката се е провела в офиса на собственика Гриша Ганчев. Разговорът между шефове, играчи и наставници се е състоял вчера и е имал за цел да мобилизира до краен предел отбора за предстоящия мач.

По традиция преди големи срещи Ганчев се вижда с футболистите, като в други случаи е посещавал тренировки в Панчарево. “Армейците” ще играят за солидни премии в дербито. За сблъсъците с Левски и Лудогорец премиите са завишени.

Повечето от футболистите на ЦСКА вече имат опит в сблъсъците със “сините” и то доста сериозен. Цели петима са записали поне по 10 участия във всички турнири. С най-много е халфът Рубен Пинто - 13, следван от Черниаускас, Чорбаджийски и Малинов с по 11 и Тиаго с 10. Интересното е, че има вариант, в който и петимата да останат резерви утре. На практика почти всички основни футболисти на “червените” вече са се изправяли срещу Левски с изключение на вратаря Бусато, който ще направи дебют утре.

На този етап в ЦСКА са замразили преговорите с играчите с изтичащи договори. Не е изключено обаче след сблъсъка с Левски да има раздвижване. До лятото контракти имат Пинто, Албентоса и Бусато. В тези на Албентоса и Бусато има клаузи за удалжаване и се очаква да бъдат активирани.

На “Армията” продължават преговорите и за трето ново попълнение. Става въпрос за халф, който не е свободен агент, но до този момент явно няма сключена сделка. Преди година “червените” привлякоха единствения си нов през зимата в последния възможен ден - бранителят Нуно Томаш на 28 февруари. В момента португалецът е ненужен и се готви самостоятелно в родината си.