Всеки един човек, който активно спортува - два пъти в седмицата или всеки ден, му трябва добра екипировка, за да се чувства добре по време на тренировката си. Независимо какъв спорт практикува. Аз съм от хората, които отделят от времето си за тренировка след тежък работен ден. Да, аз не тренирам спорт, като бягане, баскетбол, футбол или фитнес. Аз тренирам бокс. Да, бокс, той е един от спортовете, който натоварва цялото тяло и всеки един мускул на тялото. За това инвестирам в добра екипировка.

Ще си позволя да разкажа как преминава една моя тренировка в залата. Започвам с тежко загряване на всеки един мускул и става в тялото (разтягане, тичане, скачане на въже, лицеви опори, бой със сянка). След загрявката преминавам на лек спаринг, който се състои от няколко рунда и няколко рунда на боксови круши „чували”.

Нека да се върна на екипировката, търсих си дълго време обувки за тренировка. Защо наблягам на обувките, защото в бокса едно от най-важните движения е движението на краката и те понасят голямо натоварване. Изпробвал съм обувките за бокс, няколко вида маратонки и кецове и всичките ми бяха неудобни.

Усещах болка след тренировка. Обувките за бокс са с твърде тънка подметка и усещаш всичко под крака. Много е важно маратонката е  подходяща и поддържат глезена и ходилото в правилно положение. Досегашните модели на маратонки и кецове не обхващаха добре глезените на краката ми и постоянно усещах натоварването.

В търсене на маратонки за тренировки, видях този adidas AlphaBOUNCE на витрината на магазин Sport Depot и реших да го пробвам. Усетих още при първото ми обуване как кракът ми прилепна по цялата маратонка. Обух и другата маратонка и се разходих малко в магазина. Удобство.

Разгледах и пробвах други видове в Sport Depot, но през цялото време мислите ми бяха насочени върху adidas AlphaBOUNCE, защото усещането за удобство беше несравнимо с другите видове. След като се сдобих с тези маратонки нямах търпение да отида в залата и да пробвам, какво е чувството когато тренираш с тях.

По време на загрявката усещах, как краката ми не се натоварват по време на тичането, скачене на въже, разтягане и подскоците. Подметката е мека, материята е „дишаща” и обхваща цялото стъпало до глезените това прави ходилото здраво стъпило и сигурно на земята. Мога да добавя, че подметката е едно от най-яките качества, защото външната част на подметката е от гума Continental™.

И я прави много издръжлива и сцеплението е много добро върху всякаква настилка. Движенията с този Adidas са удоволствие - меко и не усещаш нищо. Меката подметка води до лекота когато тичаш или скачаш на въже. Натоварването е сведено до минимум и я няма болката след тренировката.

Минус за този Adidas AlphaBOUNCE е това, че няма в цветово разнообразие в магазина, като например черни, който исках да си взема, имаха само този цвят, но пък добре ми се връзва с другата част от екипировката. Adidas AlphaBOUNCE ми прикова внимание с дизайна, но вече мога да кажа, че е удобство и да тренираш с него.

Adidas AlphaBOUNCE притежава практически минимализъм, при запазване на естетически усет и подобрена функционалност. Трябва да избираме маратонките си, не само по дизайн и марка, а по това да ни осигуряват комфорт и сигурност при тренировка. Смело мога да кажа, че този модел на Adidas дава сигурност и комфорт както за тренировка така и за ежедневно ходене.

Материал на Стефан Бератов