Още по темата

 

Положителните проби за COVID-19 за последното денонощие са 24.

13 - в София, в Бургас - момче на 17 години, Стара Загора - 3, Перник - 2, Сливен - 2, Русе - мъж на 21 г., върнал се от Англия, Пловдив - 1, Кърджали - 1, съобщи началникът на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

192 са в болници, 26 са в интензивни клиники. Мъжете са 57% от болните, жените са 43 % от случаите. Средната възраст на заразените е 46,5 години, съобщава Dnes.bg.

За вчера починалите са четирима. За един мъж в "Пирогов" не е било съобщено вчера, тъй като пробата му е излязла късно снощи. Общо 17 са починалите, средната им възраст е 65 години. В София случаите са 308, 111 от тях са в болница.

9 са откритите случаи в МВР, от които няма нито един хоспитализиран. В армията има 2 случая, единият е по-тежък, другият е в Румъния.

Имахме двама съмнителни, които върнахме от мисия в Косово, които не се потвърдиха като положителни, съобщи проф. Мутафчийски. От медицинския персонал са 23 заразени.

Върви по-обширно тестуване заради установен случай в "Бърза помощ". Изследвани са 40 души вчера, ще се изследват 40 и днес в "Бърза помощ" в София. Там имаме колежка, която е пътувала в чужбина и е с коронавирус, каза още той.