БАТЕ Борисов - Арсенал, първа среща от 1/16-финалите на Лига Европа, стадион "Борисов Арена", 19:55 часа българско време.

Прогноза на Gol.bg:
Лондончани са абсолютни фаворити за успеха в този мач, макар че Унай Емери не взе в групата за сблъсъка Месут Йозил и подписалия преди броени дни предварителен договор с Ювентус Аарън Рамзи. Все пак обаче класата на "артилеристите" е доста по-голяма от тази на противника и се очаква това да си проличи.

БАТЕ не е за подценяване, тъй като играе всяка година в Европа, но нашата прогноза тук е, че беларусите ще загубят. 

Двата тима се срещнаха в групите на Лига Европа и преди две години, като тогава лондончани стигнаха до успех с 6:0 у дома и с 4:2 като гости. 

Като цяло беларусите нямат успехи срещу англичани и са загубили предишните си три английски мача срещи тимове от Острова. Освен това те никога не са преминавали тази фаза на турнира, след като през сезон 2010/11 бяха елиминирани от ПСЖ точно на 1/16-финалите, а през 2012/13 от Фенербахче в същата фаза.

Арсенал пък свърши добра работа в груповата фаза и не записа нито едно поражение, а вероятно серията на отбора ще продължи и в директните елиминации.

Освен това лондончани запазиха суха мрежа в последните си пет мача във втория по сила европейски турнир.

Нашата прогноза е успех с 3:0 за гостите.

Прогноза: БАТЕ - Арсенал 0:3