Интер удари с 4:0 Рапид Виена на "Сан Сиро" и с общ резултат от двата мача 5:0 успя да преодолее австрийците и да се класира на 1/8 финал за Лига Европа. Головете за "нерадзурите" в мача забиха Матиас Векино (11), Андреа Ранокия (18), Иван Перишич (80) и Матео Политано (87).

Така Интер с лекота успя да преодолее този съперник и заслужено си спечели място в следващата фаза на надпреварата.

Като цяло италианците показаха по-качествен футбол, още от самото начало притиснаха здраво гостите, забиха два бързи гола и си решиха всичко в този двубой. След почивката срещата се доиграваше и не предложи особени футболни достойнства, като в края домакините опънаха още на два пъти мрежата на гостите.

По този начин Интер продължава с победната си серия, след като в началото на годината бе в отчайваща форма, но сега е в сериозен подем за радост на тифозите си.

Аут от мача отново бе звездата на домакините Мауро Икарди. Аржентинецът изгледа от трибуните срещата в компанията на любимата си Уанда Нара. Икарди бе в отлично настроение въпреки, че отново не попадна в групата на Лучано Спалети и за този двубой.

От своя страна гостите разочароваха и с нищо не показаха, че заслужават да вземат нещо от "Сан Сиро". Рапид ще насочи вниманието си към първенството на Австрия, където представянето му този сезон е повече от разочароващо. В крайна сметка Интер си взе две чисти победи и е сред основните претенденти за спечелване на Лига Европа.