Интер постигна победа с 2:0 при визитата си на стадион „Хювефарма Арена” в Разград, в среща от 1/16-финалите на Лига Европа срещу Лудогорец.

Така момчетата на Павел Върба ще имат много тежка задача на реванша в Милано, след като не успяха да опазят вратата си суха.

Не може да не се припомни, че доста изненадващо непосредствено преди мача стана ясно, че Клаудиу Кешеру е контузен и това определено ощети в предни позиции разградчани, като на мястото на румънеца излезе Якуб Швиерчок, който обаче не изигра най-силния си мач. 

Донякъде успокоително все пак е, че Лаутаро е наказан за реванша и няма да играе отново срещу „орлите”.

Първото попадение за гостите бе дело на Ериксен в 71-ата минута, а Лукаку удвои в 94-ата минута от дузпа. В ситуацията за първи и исторически път имаше намеса на ВАР след ръка на Анисе.

Гостите нацелиха и две греди, докато тимът от Разград стоеше компактно на терена и успяваше да се справи с набезите на противника през по-големи моменти от мача.


Срещата започна с отличен шанс за гостите от Милано и още във 2-ата минута пред Бираги се откри шанс да даде аванс на „нерадзурите”, но ударът му от близка дистанция бе париран от Терзиев и излезе в корнер.

В 13-ата минута Весино опита хитро да изведе Санчес зад българската отбрана, но Илиев излезе навреме и предотврати опасността.

Домакините имаха сериозни трудности през първата минута да организират нещо опасно, а гостите от Милано стояха тактически изключително грамотно на терена.

В 19-ата минута Весино отправи удар от дистанция, но доста неточен и в крайна сметка не се стигна до нищо опасно.

През следващите минути на терена не се случи нищо интересно, като битката се водеше около средната линия.

В 25-ата минута Интер стигна до отличен шанс. Моузес центрира за Бираги, който отправи удар от воле. Илиев обаче бе перфектен и улови топката.

Пет минути след това Ериксен се освободи в наказателното поле на домакините и тъкмо понечи да стреля от близка дистанция, но Илиев го изпревари и спаси вратата си.

В 40-ата минута Лаутаро стреля слабо, а стражът на „орлите” без проблеми успя да улови топката.

До почивката нямаше попадения и равенството се запази на полувремето.

Гостите започнаха страхотно второто полувреме и стигнаха до греда в 50-ата минута, след като Санчес с пета насочи топката към близкия ъгъл, като се стигна и до рикошет, за да може кълбото да се удари в страничния стълб.

След това Григоре попречи да има добавка и изчисти топката в корнер от който не излезе нищо интересно.

Две минути след това много мощен удар на Лаутаро премина малко над напречната греда.

В 57-ата минута след грешка на Годин Лудогорец стигна до страхотна възможност чрез контраатака, но Швиерчок сгреши при опита си да центрира. Последва остро центриране на Недялков до което не успя да стигне нито един негов съотборник.

Броени минути след това трима играчи на Лудогорец трябваше да спират Санчес, който бе в наказателното поле с топката.

В 62-ата минута домакините създадоха страхотна атака, която завърши с опит за центриране на Недялков и изчистена топка от Моузес в корнер.

Минута след това Илиев отново бе герой за Лудогорец, след като спаси страхотен удар на Ериксен.

В 70-ата минута Недялков стреля от дистанция, а топката мина покрай вратата.

Минута след това след доста пасове между футболистите на гостите се стигна до подаване към Ериксен и с удар около границата на наказателното поле датчанинът реализира.

Малко след попадението си той нацели и напречната греда.

В 94-ата минута Интер получи дузпа за игра с ръка на Анисе, която бе проверена от ВАР. Лукаку бе точен и оформи крайния резултат.

ЛУДОГОРЕЦ – ИНТЕР 0:2

0:1 Ериксен 71
0:2 Лукаку 90+4 дузпа

Лудогорец: Илиев, Сисиньо, Терзиев, Григоре, Недялков, Дяков (67 – Баджи), Анисе, Каули (90 - Битон), Марселиньо, Швиерчок (75 – Чибота), Вандерсон

Интер: Падели, Д’Амброзио, Ранокия, Годин, Моузес (72 - Барела), Весино, Валеро, Ериксен, Бираги (81 - Йънг), Лаутаро (64 – Лукаку), Санчес