Световният шампион във Формула 1 за 2016-а година Нико Розберг обяви, че би обмислил да поднови кариерата си, ако в календара се появят две определени състезания. 

Германецът сензационно обяви, че спира със спорта дни, след като триумфира с титлата и макар и да твърди, че дните му на пистата са приключили, това може и да се промени. 

„Това може да стане ако отново има състезания в Южна Африка, на пистата „Кайалами“. Би било страхотно. Освен това и в Лас Вегас. Това наистина ще е най-доброто, което може да се случи. Гран При на Лас Вегас! Особено ако е последен и решаващ старт за титлата! Просто ще е специално. Определено бих се върнал за тази надпревара“ заяви Розберг, отговаряйки на въпроси в Туитър. 

Състезание в Южна Африка на пистата „Кайалами“ се провежда между 1967 и 1993 година, където Джим Кларк печели 4 пъти, а Ники Лауда 3 пъти. Заради политическата обстановка в страната и Апартейда през 80-те години на миналия век обаче, надпреварата губи статута си. 

Във Вегас пък има стартове през 1981 и 1982, като през последните години има слухове, че се обмисля създаването на надпревара по улиците на града, но засега няма нищо повече.