Формула 1 заменя красавиците на пистата с деца, обяви новото ръководство, след като миналата седмица решението да се премахнат момичетата, предизвика много полемики. 

Явно в стремежа да се замажат нещата, сега шефовете обявиха нова инициатива, според която хлапета-пилоти от клубове от страните, в които ще се провежда съответното състезание, ще бъдат определяни на случаен принцип и ще бъдат на пистата преди надпреварите, придружавани от свои близки. 

„Това ще бъдат невероятни моменти за тези деца, които ще стоят редом до своите герои в минутите преди състезанията. Изключително преживяване за тях и техните семейства, от което ще получат вдъхновение да продължат да учат, да тренират и да се развиват. Какъв по-добър начин да се вдъхнови следващото поколение“ заяви изпълнителният директор Шон Брачес. 

„Формула 1 е върхът в моторните спортове и всеки млад пилот от различните детски серии мечтае да стигне до него. Ние сме радостни, че имаме възможност да доближим тази мечта още малко и ще дадем възможност на тези деца да бъдат близо до своите идоли“ изтъкна президентът на ФИА Жан Тод.