Новата кола на Ред Бул, с която Макс Верстапен и Даниел Рикардо ще опитат да се конкурират с Мерцедес и Ферари, за първи път стъпи на пистата, след като часове по-рано автомобилът бе представен. След това той се появи и на „Силвърстоун“ за традиционните рекламни снимки. 

Даниел Рикардо завъртя първите обиколки с RB14 само часове, след като болидът бе показан и предизвика доста коментари с новите си цветове от синьо, черно и бяло, като традиционното досега жълто и червено неочаквано липсваше. 

Оказа се обаче, че в следващите седмици дизаинът ще бъде върнат към обичайното, след като новите цветове са били единствено за представянето, което е с около седмица по-рано от обикновено. 

В тима са амбицирани още от началото на сезона да бъдат в челото, а не както обикновено да се подобряват в хода на сезона, когато обаче вече изоставането им е станало сериозно. Миналата година се случи нещо подобно, след като Верстапен спечели 2 от последните 6 състезания, когато Биковете бяха по-бързи дори от Ферари. 

Гениалният Ейдриън Нюи отново се очаква да е направил сериозни подобрения по автомобила, който винаги е имал едно от най-добрите шасита и заедно с мотора на Рено той да може да се бори за победи.