Рено стана поредният отбор, който показа новия си автомобил за сезон 2018 във Формула 1. 

Френският отбор ще започне третата си година, откакто се завърна като собственик и целта е подобрение в сравнение със случилото се през 2017-а, когато тимът стигна до 6-ото място при конструкторите. 

RS18 отново е в жълто и черно, но надеждите са, че подобренията по окачването и по-сериозното аеродинамично притискане ще помогне на пилотите Карлос Сайнц и Нико Хюлкенберг да постигнат още по-добри резултати. 

„Ние сме отбор във възход. Разполагаме с двама много талантливи пилоти, които са гладни за добри резултати. Убеден съм, че третата ни година ще ни приближи с още една стъпка до дългосрочната ни цел, а именно печелене на състезания и битка за титлата” заяви президентът на „Рено Спорт” Жером Стол. 

„Новата кола изглежда много агресивна и много добра. Дори на вид изглежда бърза и динамична и съм оптимист. Просто нямам търпение сезонът да започне” коментира Хюлкенберг. 

Отборът се надява, че ще може да постига и подиуми. „Искаме прогрес по отношение на резултатите и във всяко едно отношение. Желанието ни е да съкратим изоставането си до лидерите” добави босът на отбора Сирил Абитбул. 

Много интересна ще бъде борбата между Рено и другите отбори, които получават двигатели на френския концерн – Ред Бул и Макларън и които също имат амбиции да играят сериозна роля в шампионата. 

Следващите тимове, които ще представят автомобилите си за сезона ще бъдат фаворитите Мерцедес и Мерцедес, което ще стане в четвъртък, а в петък ще видим и новата кола на Макларън.