Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън за пореден път заяви, че преговорите за новия му договор вървят добре и той ще бъде факт скоро и затова предпочита да мисли за спечелването на 5-ата си световна титла. 

„Засега няма нищо ново по въпроса. Преговаряме и ще продължим да го правим. Атмосферата обаче е много спокойна, тъй като в Мерцедес знаят, че аз съм отдаден на отбора, докато в същото време и те са отдадени към мен. Аз и Тото не се притесняваме. Уточняваме подробностите в стремежа да се подобрим, така че със сигурност ще се споразумеем. Имаме цяла година пред себе си, но това ще се случи без съмнение“ заяви англичанинът по време на спонсорско събития в Торино. 

Дни преди старта на новия сезон Люис е готов за нова битка със Себастиан Фетел. „Не мисля, че ще бъде по-различно. Предстои здрава борба, както бе миналата година. Не мога да кажа, колко оспорвана ще бъде тя, но със сигурност съм готов за всичко. Отборът ми е прекрасен, така че съм развълнуван и съм по-силен отпреди, което е прекрасно“ категоричен е Хамилтън.