Себастиан Фетел реагира доста спокойно, въпреки че остана едва 8-и в Гран При на Китай заради необмислената атака от Макс Верстапен и удара между тях. 

Германецът загуби на практика половината от преднината си пред Люис Хамилтън, който също имаше проблеми, но все пак остана 4-и и се приближи на 9 точки от лидера. 

„Видях, че атакува късно и опитах да оставя малко място. В интерес на истината очаквах това да се случи доста по-рано. Нямах намерение да се боря, тъй като очевидно двамата с Дани бяха много бързи заради по-новите си гуми и не исках да си създавам проблеми“ обясни Себ. 

„Той обаче допусна грешка, блокира колата, което можеше да се очаква и се ударихме. Предполагам, че не прецени добре ситуацията и по този начин повлия на резултата и на двамата“ добави той. 

„Не мисля, че Макс е млад. Смятам, че има достатъчно състезания, но това може да стане и дори да си с над 300 старта. Затова е важно да можеш да прецениш рисковете от всяко действие и да гарантираш, че до катастрофа няма да се стигне. И двамата имахме късмет, тъй като той можеше да повреди предното си крило или да спука гума. Ще видим какво ще стане оттук-нататък“ каза още Фетел.