Световният шампион във Формула 1 за 2016-а Нико Розберг е категоричен, че Себастиан Фетел е виновен за катастрофата с Люис Хамилтън вчера на Монца. 

Двамата претенденти се удариха леко, като германецът се завъртя и се смъкна в дъното на подреждането, докато британецът спечели и дръпна с 30 точки в класирането. 

Фетел заяви след състезанието, че Хамилтън е виновен, но за Розберг няма съмнение, кой носи отговорността. 

„На 100% виновен е Себастиан. Той тръгна да затваря вратата, когато бе твърде късно и се стигна до контакта. Завъртя се и това ликвидира състезанието за него” заяви Нико, който смята, че Фетел отново се поддава на напрежението, докато Хамилтън е брилянтен. 

„Не мога да повярвам, че Себ продължава с тези грешки. Така просто не можеш да биеш Хамилтън. Трябва да използваш шансовете, които имаш, а той отново не го направи. Когато има възможност той винаги се проваля. Затова и му предстоят нови трудни битки”. 

„Иначе това бе епично каране от Люис. Именно затова е считан за един от най-великите на всички времена. Успя да спечели макар да имаше по-слабата кола. Започна силно, принуди Себастиан да сбърка и го изпревари, а след това мина и пред Кими. Представянето му бе феноменално и той със сигурност е на върха на кариерата си” изтъкна Розберг.