Люис Хамилтън призна, че не е радостен, въпреки че спечели Гран При на Русия и дръпна с 50 точки пред Себастиан Фетел. 

Британецът триумфира, след като от тима наредиха на съотборника му Валтери Ботас да отстъпи позицията си и да го пусне напред, което и стана. 

„Чувството наистина не е приятно и не мисля, че друг път съм се чувствал така след победа. Не са много съотборниците, които биха направили това” заяви британецът. 

„Валтери свърши брилянтна работа през целия уикенд и вчера се справи брилянтно по време на квалификацията. Уверих го, че не съм искал да стане така, но от отбора прецениха, че трябва да постъпят по този начин. Да се намирам в тази позиция определено е странно” добави той. 

„Трудно е. Вярно е, че Валтери не се бори за титлата, но постъпи като истински отборен играч. Да спечелим двойна победа е страхотно, но естествено разбирам как се чувства той, тъй като заслужаваше да спечели” каза още Люис, който коментира и ситуацията при която едва не се удари във Фетел, малко преди да го изпревари. 

„Според мен той първо се премести от вътрешната страна, но след това промени посоката си и почти ме прати в стената. Мисля, че това не е разрешено, но явно стюардите бяха на друго мнение. Хубаво е, че успях да се измъкна и след това го изпреварих. Големият проблем обаче бе, защо изобщо попаднах в такава ситуация”.