Във Ферари трябва да превърнат победите в навик и да не се страхуват да печелят. Това обяви босът на отбора Маурицио Аривабене, след като Скудерията вече загуби титлата при пилотите, а е много вероятно да остане след Мерцедес и при конструкторите. 

Отборни и пилотски грешки попречиха на Черните кончета да използват предимството, което имаха в определени моменти от сезона и въпреки сериозния прогрес от 2017-а, ще останат отново с празни ръце. 

„На нас просто ни липсва навика от победите. За Мерцедес двойните триумфи са нещо нормално, докато ние ги приемаме за изключително. Трябва да сме по-уверени и да не се страхуваме да побеждаваме“ заяви Аривабене. 

„В тениса има подобно нещо, когато си близо до целта, но не можеш да я постигнеш. За това ние трябва да имаме самочувствие и да направим победите нещо нормално. В крайна сметка причините за провала винаги са комплексни. Допуснахме грешки, но не трябва да сочим с пръст някой конкретен човек. В крайна сметка аз съм отговорен за отбора. На „Сузука“ се ядосах, но мисля, че е приемливо за 3 години и половина веднъж това да се случи“ добави той.