Ферари отново показа отлична скорост на тестовете в Барселона, след като отнесе конкуренцията в предпоследния ден от пробите. 

Шарл Льоклер завъртя някои отлични обиколки, като най-доброто му време бе 1:16.231, само с една десета изоставане от времето на победителя в квалификацията на трасето през 2018-а. 

Втори остана новобранецът Александър Албон, който демонстрира отличните възможности на Торо Росо като изоставането му бе от 6 десети. 

Ландо Норис потвърди прогреса на Макларън със своето трето време, като бе с 8 десети зад лидера Льоклер. Пиер Гасли с Ред Бул остана четвърти, но успя да се разбие на 9-и завой и отборът му загуби доста време, докато оправи колата. 

Като цяло повечето отбори заложиха на скоростта и затова времената паднаха доста и 9 от 10-те тима подобриха най-добрите си постижения. Изключението бе единствено шампиона Мерцедес, като Люис Хамилтън и Валтери Ботас продължиха да залагат на дългите серии от обиколки и не слязоха под минута и 18 секунди. 

Сребърните стрели опитват да изчистят проблема с бързото износване на гумите, което тормози и доста от другите отбори и работят върху подобряването на баланса на колите.