Синът на легендата Михаел Шумахер – Мик ще направи дебюта си за Ферари, веднага след Гран При на Бахрейн в неделя. 

От Скудерията потвърдиха, че младокът ще участва на тестовете, които ще се състоят на 2 и 3  април, като първо ще кара за Черните кончета, а след това ще седне и в колата на Алфа Ромео. 

„Няма как да не съм силно развълнуван и искам да благодаря на Ферари за възможността, която ми дава. Очаквам с нетърпение това сигурен съм страхотно преживяване“ заяви Шумахер-мрадши, който в Бахрейн ще дебютира и в надпреварата във Формула 2. 

Както е известно младокът стана част от академията на Скудерията, като тестовете на пистата „Сахир“ ще бъдат първия официален случай, в който ще седне в червения болид в стремежа да върви по стъпките на баща си. От Ферари възлагат големи надежди и на друг младок – Калъм Илът, който ще участва на тестовете в Барселона през май. 

„Ние твърдо вярваме в уменията на нашата академия да развива талантливи млади пилоти и това, че през този сезон заложихме на Шарл Льоклер, го доказва. Сега обаче сме много доволни, че ще дадем на Мик и Калъм възможност да карат автомобил от Формула 1. Те притежават сериозен потенциал и това ще помогне много на развитието им“ заяви босът на Черните кончета Матиа Биното.