Валтери Ботас е доволен от подхода си през тази година, който според него дава резултат. Финландецът спечели 2 състезания до момента и води в генералното класиране с точка пред съотборника си в Марцедес Люис Хамилтън. 

Миналия уикенд в Баку двамата водеха здрава битка в първите няколко завоя, но Ботас удържа световния шампион, за да натрупа още по-голяма увереност за битката с него. От Мерцедес все още не са повдигнали темата за евентуалното му оставане в тима, но това не го притеснява, тъй като е концентриран върху настоящето. 

„За момента съм концентриран единствено за момента и не мисля за бъдещето. Идеята е да се боря за всяко състезание за титлата. Не съм мислел за новия си договор“ заяви Ботас. 

„Разговорите ще започнат в даден момент и когато това се случи се надявам, че всичко ще приключи бързо. До момента не сме споменали и дума за следващата година, защото това не е необходимо, тъй като всеки е съсредоточен в работата си“ добави той. 

„Последният уикенд бе един от най-добрите за мен. Успях да спечеля квалификацията, а след това да се защитя от Люис, който стартира по-добре. Беше чиста битка и двамата показахме уважение. Миналата година също можех да се боря за титлата, но тогава нещата не се получиха. Сега обаче, ето ме тук“ каза още Ботас, който не спечели нито един старт през 2018-а.