Люис Хамилтън не е решил бъдещето си, обяви самият той след победата си в Испания, която го върна начело в класирането за сезона във Формула 1. 

Преди надпреварата в Барселона босът на Мерцедес Тото Волф обяви, че от Ферари са опитвали да привлекат Хамилтън при себе си и разбира изкушението да караш за Черните кончета и евентуално да спечелиш титлата с тях. 

Той обаче изрази надежда, че Люис ще остане при Сребърните стрели до края на кариерата си, което обаче, не бе потвърдено от 5-кратния световен шампион. 

„Когато водиш преговори винаги трябва да споменеш името на Ферари. С Тото се разбираме отлично, а и при положение, че съм част от Мерцедес от 13-годишен е трудно да приема, че ще отида другаде“. 

„Никога не съм крило това, че съм фен на колите на Ферари. Дали обаче планирам промяна? Все още не съм решил бъдещето си, а се наслаждавам да карам за отбора си. Харесва ми неговото развитие и невероятните успехи, които постигаме заедно. Затова планирам да работя с тима и да му помогна да стане най-успешният за всички времена. Това е настоящата ми цел и фокуса, който имам“ заяви Хамилтън.