Люис Хамилтън обяви, че вероятно би постъпил по същия начин като Себастиан Фетел, ако е бил в подобна ситуация, заради която германецът бе наказан и загуби победата си в Канада. 

Стюардите прецениха, че пилотът на Ферари е затворил прекалено опасно британеца, след като излезе от пистата на трети завой и затова добавиха 5 секунди към времето му, което вбеси Фетел, екипа на Ферари и феновете на отбора. 

„Сигурно, ако аз бях на негово място и допуснех подобна грешка, вероятно щях да постъпя по същия начин. Всичко става толкова бързо, че просто се опитваш да задържиш позицията си“ заяви Хамилтън. 

„Вероятно щях да се  опитам да го притисна, ако бях на негово място. От друга страна ако нямахме такова правило, сигурно щях да натисна, да се ударим и всичко да завърши зле. Данните ясно показват, че е трябвало да намаля на излизането от четвърти завой, така че мнението ми за  инцидента не се е променило“ добави той. 

Фетел бе страшно разочарован и дори заяви, че това не е неговата Формула 1 и би искал да бъде част от нея в друга ера. Люис обаче го призова да продължи да се състезава. 

„Състезаваме се един срещу друг вече  много години и не са много тези, които изпитват по-голямо удоволствие от това да са на пистата от него. Аз винаги съм се наслаждавал на битките с него и имам страхотни спомени, които обаче вярвам, че ще се увеличат, така че той трябва да остане във Формула 1“.