От Ферари все още са много далеч от Мерцедес и на този етап титла за Себастиан Фетел изобщо не стои на дневен ред, след като германецът изостава с 62 точки от Люис Хамилтън. 

Това изненадващо изказване направи босът на отбора Матиа Биното, който призна и за цялостно сгрешена концепция на колата и лоша работа с гумите, което носи най-големите проблеми. 

„В този момент изобщо не можем да говорим за титла. Трябват ни 2-3 много сериозни подобрения, за да бъдем конкурентни на Мерцедес навсякъде” коментира Биното пред „Ауто Мотор унд Шпорт”. 

„Истината е, че развихме колата си в грешна посока, тъй като не взехме предвид своите слабости и ограничения на целия ни пакет. Освен това концепцията ни за 2019-а не включваше гумите” добави той. 

„Автомобилът страда от липса на достатъчно притискане, а след като това е така, имаме големи затруднения при загряването на гумите и те не могат да дадат оптималното сцепление и да работят добре. Сега, след като знаем основният проблем, трябва да реагираме по най-добрия начин, за да се подобрим възможно най-бързо” каза още Биното.