От Ферари обявиха, че Макс Верстапен не влиза в плановете им за следващия сезон, но според последните слухове от Скудерията държат под око Дани Рикардо от Рено. 

Бъдещето на Себастиан Фетел продължава да бъде неясно, както заради слуховете, че може да се откаже, които той все пак отхвърли, така и заради слабото му представяне през сезона. 

Затова според „Auto Action“ италианците за всеки случай са набелязали австралиеца като потенциален заместник на Фетел. Говори се, че в договора на Рикардо има специална клауза, която му позволява да си тръгне от Рено след края на сезона при оферта от Мерцедес или Ферари. 

Твърди се, че от Скудерията дори вече са се свързали с лагера на Дани Рик чрез посредници, като на този етап няма нищо сигурно, но в Маранело не искат да поемат никакви рискове. 

Друга опция за Ферари е и Валтери Ботас, чието бъдеще в Мерцедес е несигурно, тъй като той няма договор за 2020-а, а след  доброто си начало на сезона и 2 победи от първите 4 старта, последва спад във формата му и това го отдалечи на 31 точки от Люис Хамилтън.