Себастиан Фетел е на път да загуби статута си на №1 във Ферари след поредната грешка, която направи, обяви бившият пилот от Формула 1 Ралф Шумахер. 

Германецът започна сезона твърдо с предимство пред Шарл Льоклер, но неубедителното му представяне, грешките, които прави и силното каране на младока, правят нещата доста трудни за него. 

В неделя Себ се вряза в задната част на колата на Макс Верстапен, който категорично го бе изпреварил и не взе точки от „Силвърстоун“, с което предимството му пред Льоклер в точките вече е само 3. 

„Верстапен и Льоклер водеха страхотна битка дълго време, която бе твърда, но чиста, докато опитният Фетел веднага се пропука. Това не трябва да се случва и Себастиан трябва да внимава, тъй като е на път да загуби статута си на №1 в отбора, а и Шарл показва сериозна амбиция“ заяви Шумахер-младши. 

До лятната пауза остават състезанията в Германия и Унгария, в които Фетел се нуждае от много силни резултати, за да намали напрежението върху себе си, което става все по-сериозно.