Матиа Биното вече няма да бъде технически директор на Ферари и ще се фокусира единствено върху ролята си като шеф на отбора, твърдят слуховете около Скудерията, свързани със структурни промени в тима. 

Досега Биното съчетаваше и двете неща, но Черните кончета планират промяна с мисъл за развитието на автомобила за 2020-а година, след като този сезон очакванията изобщо не са покрити. 

Счита се, че на мястото на Биното нява да бъде поставен един човек, а трима души ще оформят група, която ще отговаря за техническите параметри на колите, като се спрягат имената на Енрико Кардиле (шаси), Давид Санчес (аеродинамика) и Корадо Йоти (двигател). 

Освен това се очаква по-късно през годината във Ферари да се завърне бившия главен дизайнер Симоне Реста, като засега не е ясно каква точно ще бъде неговата позиция. 

Официалното съобщение за рокадата свързана с Биното се очаква в дните преди Гран При на Германия другата седмица. Както е известно най-успешният тим в историята на спорта все още няма победа през този сезон.