Себастиан Фетел обяви, че е бил повикан в последния момент за смяна на гуми и решението за това е било на Ферари, а не негово. 

Именно тази ранна пресичаща стратегия донесе победата на германеца в Сингапур, което обаче разочарова съотборника му Шарл Льоклер, който водеше в първия етап от надпреварата. 

„От бокса ме повикаха много късно, на практика в последния завой. Дори смятах, че е твърде рано. Останах силно изненадан, след като се оказах на върха малко след това. Явно този път нещата се получиха добре за мен” заяви Фетел, който записа първия си триумф от Гран При на Белгия миналата година. 

В същото време Льоклер очаквано не бе щастлив, но опита да запази спокойствие. „Няма да направя нищо глупаво, тъй като искам двойна победа. Не мисля обаче, че това бе честно” каза той в комуникацията си с бокса, а след състезанието настроението му не бе кой знае колко по-положително. 

„Бях изненадан, но явно решението е било, за да постигнем двоен триумф и това е бил единственият шанс за това. Разбира се не съм напълно щастлив, но все пак резултатът за нас е много позитивен. Не мисля, че е имало вариант да спра по-рано. Иначе щях да зная. Нормално не пресичаш едната кола в отбора с другата. Все пак искам да знам повече за стратегията ни. Имаме данни, които ще анализираме” добави Шарл.