Макларън ще поднови сътрудничеството си с Мерцедес от 2021-а година, стана ясно в навечерието на квалификацията за Гран При на Русия. 

Тимът получаваше двигатели от германците в периода 1995-2014 и постигна сериозни успехи, след което последва сериозен спад с Хонда. Последва преминаване към Рено и известно подобрение, което обаче явно не е достатъчно. 

„Това споразумение е важна стъпка в дългосрочен план, за да можем да се върнем към успехите си във Формула 1. Мерцедес е запазена марка и най-естествено за нас бе да опитаме да си осигурим партньорство с тях за следващия етап от пътуването ни” заяви изпълнителният директор на Макларън Зак Браун. 

„2021-а година ще бъде важна за нас в стремежа да се върнем в битката в челото и е ключово да имаме необходимите елементи, за да бъдем на ниво за новата ера в спорта” добави шефът Андреас Зайдъл. 

„Ние сме радостни да приветстваме Макларън в семейството на Мерцедес и очакваме това дългосрочно партньорство ще върне Макларън сред топотборите в спорта” изтъкна Тото Волф.