Босът на Ферари Матиа Биното опита да замаже случилото се в Русия, като все още не е напълно ясно кой не е спазил уговорката между пилотите. 

Шарл Льоклер обяви, че Себастиан Фетел е трябвало да му върне първата позиция, но германецът не се подчини на заповедта и след отпадането си заяви, че не е съвсем сигурен какво точно се е случило. 

„Все още вярвам, че да имаме двама пилоти като тях, е лукс. Те са фантастични състезатели и именно оттук искам да започна. Всичко на старта мина по план за нас и затова преценихме, че е редно да поискаме от Себ да върне позицията“ обясни Биното. 

„Очевидно двамата пилоти са на различно мнение относно случилото се и това е нещо, което ще обсъдим. В крайна сметка поискахме от Себ да отстъпи първото място, но трябва и да признаем, че тогава Шарл не бе близо до него, така че щяхме да загубим време. Затова решихме да направим размяната по-късно“ добави той. 

„По-ранното влизане в бокса на Льоклер не бе, за да пресече Фетел, а защото гумите му бяха износени. В същото време Себ остана максимално дълго на пистата, защото искахме да се защитим от евентуална кола за сигурност. В крайна сметка Себ се оказа втори, но до края имаше достатъчно време, така че щяхме да обсъдим впоследствие най-добрата опция“ каза още Биното, като така и не разкри напълно какви са били първоначалните идеи.