Алекс Албон е фаворит да кара за Ред Бул и догодина, след като впечатли с представянето си след идването си в тима на мястото на Пиер Гасли. 

Според шефа на отбора Кристиан Хорнер новобранецът има много добри шансове да запази позицията, ако се представи силно и в оставащите два старта. 

Албон завърши в топ 6 във всяко от 7-те си състезания за Ред Бул, като спечели 68 точки от тях, което е с 14 повече от съотборника си Макс Верстапен за същия период. 

„Той се справя много добре до момента, така че единствено той може да загуби мястото. Все още обаче има време до края на сезона и няма нужда да прибързваме. Всички обаче сме впечатлени от работата му” заяви Хорнер. 

Основните конкуренти на Албон са Пиер Гасли и Дани Квят, но след като и двамата бяха понижени и пратени в Торо Росо, шансовете им изглеждат минимални. Биковете вече изключиха възможността да вземат Нико Хюлкенберг. 

„Естествено, че ще е хубаво скоро да получа отговор, но реално не съм силно притеснен. Все още се чувствам достатъчно комфортно, след като знам, че ще бъда във Формула 1 и догодина. Ще видим обаче какво ще се случи” заяви Албон, който е хвален от колегите ни, но и само веднъж завърши пред съотборника си Макс Верстапен и малко или много остава в сянката му.