Макс Верстапен е най-добрият пилот във Формула 1 в момента. Това обяви двукратният световен шампион Фернандо Алонсо. 

Холандецът, който дебютира едва на 17 години, наистина се справя страхотно до момента, въпреки някои критики за опасно каране, като вече има 7 победи и мнозина смятат, че е бъдещ многократен световен шампион. 

„Има причина всички пилоти да са стигнали до там. Това не е случайно, а защото са наистина добри. Трудно е да се избере най-добрия, защото някои са много бързи в един тур, други стартират отлично, трети са постоянни, а има и агресивни. Мисля обаче, че в момента Макс Верстапен е най-добрият“ коментира Алонсо. 

„В момента той ми харесва най-много. В състезанията през този сезон, които гледах той бе страхотен, тъй като винаги бе настроен за атака. Знаеш, че след като настигне някого, няма да остане зад него, а ще опита да го изпревари и да направи нещо вълнуващо за феновете“ добави испанецът. 

„Разбира се заради подобна агресия обаче, понякога губиш точки и най-трудното е да се намери баланса. Като цяло в моторните спортове има много талантливи пилоти, така че е трудно да откроиш само един“ каза още Алонсо, който бе част от Формула 1 до 2018-а година.