Макс Верстапен обяви, че е доволен от сезона във Формула 1, но догодина иска да бъде основна конкуренция на Мерцедес и Люис Хамилтън в битката за титлата. 

Холандецът донесе 3 победи на Ред Бул и Хонда, а серия стабилни представяния му помогнаха да завърши трети в крайното класиране, като изпревари пилотите на Ферари. 

„Като отбор целта е винаги да се подобряваме и развиваме, така че целта догодина е да се борим за титлата. Да завърша пред Ферари в класирането е добро постижение. Постигнахме добри победи, но трябва да вдигнем нивото си, за да сме в битката в челото. Безспорно обаче, направихме сериозно подобрение през сезона“ заяви Макс. 

„Мисля, че в Абу Даби имахме добро темпо и силна стратегия. Едва ли можеше да завършим по-нагоре. След като изпреварих колите на Ферари, след това се концентрирах върху собственото си състезание и съм доволен, че приключихме на ниво“ добави той. 

„Мисля, че най-хубавият ми спомен от сезона ще бъде победата в Австрия. Моментът бе силно емоционален, тъй като това бе първият триумф за Хонда, а освен това я постигнах пред толкова много холандци на трибуните и беше наистина страхотно преживяване“ каза още Верстапен.