Пилотът на Ферари Шарл Льоклер обяви, че не е очаквал да завърши с повече точки от съотборника си във Ферари Себастиан Фетел още в първата си година в отбора. 

Младокът спечели 2 победи срещу 1 за германеца, а освен това след лятната пауза редовно го биеше в квалификацията, за да завърши в крайна сметка на 4-о място в крайното класиране след третата си позиция в Абу Даби. 

„Не, нямах подобна увереност в началото. Винаги обаче съм вярвал, че ако вършиш правилно нещата, тогава ще получаваш и резултатите, които очакваш. Все пак обаче, Себ е четирикратен световен шампион, така че със сигурност не съм очаквал подобно нещо“ заяви Льоклер. 

„Доволен съм от първия си сезон. Имам съжаления за някои неща и допуснах грешки, но мисля, че се поучих от тях и съм сигурен, че това ще ми помогне през 2020-а да се справя още по-добре. Разбира се научих страшно много именно от Себ. През тази година сбъднах мечтата си и сега от мен зависи да стана по-добър и да донеса успехите на отбора, които заслужава“ добави той.