Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо е силно впечатлен от Люис Хамилтън, когото сравни дори с легендата Михаел Шумахер. 

Британецът е само на една световна титла от това да се изравни с германеца, както и на 8 победи от това да подобри невероятния му рекорд от 91 спечелени състезания, което може да стане още догодина. 

„Наистина е изключително това, което прави във Формула 1 в момента. Комбинацията между него и отбора е силно доминантна. Последната му титла дойде трудно, тъй като в определени периоди Ферари и Ред Бул бяха много силни. Трудно е да се каже, че той е по-добър от Михаел Шумахер, но според мен Люис е поне на едно ниво с него“ заяви Алонсо, който бе съотборник с Люис в Макларън през 2007-а. 

Испанецът бе предпазлив и относно възможността Хамилтън да премине във Ферари от 2021-а, след като се появиха информации за разговори с президента на Скудерията. 

„Това е нещо, което Люис трябва сам да прецени и да вземе решение. Има много неща, които трябва да вземе предвид. Лоялността към Мерцедес е нещо, което не трябва да се подценява заради успехите постигнати с този отбор, но също така нещата зависят и от това, какво в тима мислят за бъдещето си след 2020-а“ добави Фернандо.