Себастиан Фетел остава в центъра на проекта на Ферари, но все пак през пролетта на 2020-а въпросът за бъдещето му ще излезе на преден план. 
 
Това обяви босът на Скудерията Матиа Биното, след като германецът не бе убедителен през 2019-а и остана в сянката на съотборника си Шарл Льоклер, който има контракт до 2022. 
 
Освен това вече стана ясно, че президентът на италианците е провел разговори и с Люис Хамилтън, което прави ситуацията около Фетел още по-несигурна. Неговият договор е именно до края на следващата кампания. 
 
„Себ е ключов пилот за нас и е много важен за проекта ни. Част от отбора е вече няколко години и познава обстановката. Опитен е, така че без съмнение е много важен за тима“ заяви Биното. 
 
„Все пак трябва да видим как ще започне новия сезон, как ще се адаптира към колата и каква е мотивацията му за бъдещето. Не става въпрос дали прави грешки или не. Важното е как вижда ситуацията занапред“ добави той. 
 
„Ферари има привилегията да бъде изключително популярен отбор сред всички пилоти. Може би в началото на май или около състезанието в Испания, ще искаме да знаем каква ще бъде следващата ни стъпка от 2021-а“ каза още Биното.