Босът на Ферари Матиа Биното е категоричен, че обвиненията към отбора за неспазване на правилата през миналата година са били единствено, за да се постави тима под напрежение и натиск. 

Скудерията спечели 3 поредни състезания след лятната пауза, след което се появиха слухове за нередности по мотора и след като темпото спадна в следващите надпревари, най-вече Макс Вестапен бе изключително краен в изказванията си като заяви, че Черните кончета мамят. 

„Всичко това е политика. Сочат ни с пръст, за да ни поставят под напрежение. Определено имаше тенденция, но нямаше какво да направим. В крайна сметка Формула 1 не е просто спортно предизвикателство, но и политическо” заяви Биното. 

„Мисля, че това бе една от слабостите, които показахме по време на сезона. Не сме достатъчно добри политици, докато има хора, които се справят доста по-добре от нас в това и те използват медиите, за да ни притискат. В бъдеще трябва да се научим да регулираме по-добре подобна ситуация, тъй като това е важно за баланса на силите” добави той. 

До началото на сезона във Формула 1 остава по-малко от месец и половина, като другата седмица започват представянията на отборите и Ферари ще са първите, които ще покажат новата си кола, което ще се случи на 11 февруари.