Уилямс обяви, че ще търси сериозен прогрес през новия сезон, след като показа новата кола за 2020-а година, която е с различно оцветяване. 

Третият най-успешен тим в историята на Формула 1 бе абсолютен аутсайдер през миналия сезон, но сега очаква подобрение, след като автомобилът вече е на пистата в Барселона и се готви за началото на тестовете. 

FW43 е еволюция на болида от 2019-а, като надеждите са, че направени промени ще донесат очакваните крачки в правилната посока и разликата до останалите ще намалее значително. 

Към традиционните бяло и синьо, се добавя черно, както и червено отстрани и върху задното крило. Джордж Ръсел отново ще бъде пилот на отбора, като този път негов съотборник ще е Никола Латифи, заменил Роберт Кубица. 

„Тази година е ново начало за нас. Вярваме, че с направените промени по отношение на структурата, точните хора и ресурсите, сме отстранили голяма част от слабостите си и отново ще бъдем конкурентни. Отдадени и амбицирани сме, така че ще се борим, за да стигнем там, където искаме да бъдем“ заяви босът Клеър Уилямс.