Шесткратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън призна, че тръпката от състезанията и подкрепата на публиката му липсват, но се надява все пак сезон 2020 да може да стартира, ако и това да се случи пред празни трибуни.

"Не знам колко вълнуващо ще бъде за феновете да гледат състезания само от домовете си, но това е по-добре от нищо. Все пак това е труден момент за всеки пилот, защото феновете са тези, които правят доброто състезание", каза 35-годишният британец, цитиран от "24 часа".

Новият сезон във Формула 1 трябваше да стартира през март месец, но заради пандемията от COVID-19 всички състезания поне до края на юни месец бяха отложени или отменени. Надеждата на управата на световния шампионат е той да може да бъде подновен в началото на юли в Австрия, след което предстои и домашното за Хамилтън Гран при на Великобритания.

"Навсякъде по света колкото повече фенове имаш, толкова по-добра е атмосферата. Особено на места като "Силвърстоун" и "Монца" тяхното отсъствие ще се усети много силно", обясни пилотът в интервю, публикувано на страницата на отбора му "Мерцедес".

"Такива състезания ще носят усещането на предсезонни тестове, но е факт, че ми липсва чувството да се състезавам", добави Хамилтън от дома си.

"Засега се чувствам чудесно, защото нямам спомен кога за последно съм бил на едно място за цели шест седмици. Имах време да преоткрия нещата, които обичам, като им отделя повече време. Това ми дава енергия и увереност да работя още повече", разкри британецът и добави, че се старае да гледа максимално позитивно на създалата се ситуация.