Несъстоялият се трансфер на английската звезда Джон Тери в Спартак (Москва) няма да удари по имиджа на клуба и по опитите на руския клуб да търси нови големи имена в селекцията си, смята старши треньорът на червено-белите Масимо Карера.

В сряда Тери отклони предложението на Спартак да премине при тях, въпреки че руските медии нееднократно съобщаваха, че той пристига в Москва и ще премине или преминава медицински тестове и дори е видял първото предложение за договор.

Но в крайна сметка това не се случи и самият защитник написа в страницата си в инстаграм, че няма да пристигне в Москва поради семейни причини. ''Ние до последно се опитахме да убедим Тери да премине в Спартак. Аз лично разговарях с него и той ми обясни причините за отказа. Уважавам неговото решение, тъй като за момента неговото желание е да бъде със семейството си. Не смятам, че това ще се отрази на имиджа на клуба и ние ще продължим да търсим хора с големи визитки във футбола. Още един път казвам, че уважавам решението ми и ако се видим, вероятно ще си подадем ръце, разказа Карера.

През миналия сезон 37-годишният Тери играеше за Астън Вила в първенството на Лига Чемпиъншип, второто ниво на футбола в Англия, където записа 36 мача и вкара един гол. Астън Вила му предложи нов договор, но двете страни не стигнаха до споразумение и в момента той е свободен агент.