В сряда за първи път ще се събере новоизбраният Изпълком на Българския футболен съюз и той ще трябва да реши кой да бъде шеф на Съдийската комисия. Както е известно, през миналата седмица Петър Петров подаде оставка, а президентът на централата Борислав Михайлов му я прие.

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев призова клубовете да бъдат по-търпеливи към реферите, които във всеки кръг правят груби грешки, които повлияват на крайните резултати на мачовете. "В другите първенства няма истерии. Нека бъдем търпеливи. Не разполагаме с безкрайно много съдии. Нека им дадем шанс, да застанем зад тях. Самите проблеми идват от това, че едни и същи съдии ръководят мачове на отборите от челото. Това е грешката на Съдийската комисия", каза Фурнаджиев в предаването "Спортна треска" по БНТ1.

"Ако знам информация, че някой клуб или човек натиска съдии, ще сигнализирам. Това вмешателство не идва задължително от президента или изпълнителния директор на  риска и отговорността", допълни Фурнаджиев, цитиран от "Тема спорт".

Друг от вицепрезидентите на БфС - Йордан Лечков, пък си пожела да бъде избран по-добър шеф на Съдийската комисия. "Когато се правят грешки - видни, очевидни и очевадни, то човекът, който отговаря, трябва да поема отговорността".