Славия записа трета поредна победа във всички турнири втора в българското футболно първенство, след като надви с 1:0 Царско село като домакин в мач от 12-ия кръг на efbet Лига. По този начин "белите" се изкачиха на седмо място с 16 точки и една повече от Черно море.

Мачът започна с опасност пред вратата на Славия, но Родни Антуи не се възползва от грешка в отбраната и пропусна отличен шанс да открие резултата. Домакините пък отговориха с удар на Цветелин Чунчуков с глава в 22-та минута, но той бе спасен от вратаря Родни Пласид. Новото попълнение на Царско село обаче допусна грешка в 33-та минута, когато събори Чунчуков в наказателното поле и Славия получи дузпа. Ветеранът Галин Иванов не пропусна от бялата точка и домакините поведоха.

Второто полувреме започна с нова опасност за Царско село, като този път Венцислав Христов не успя да уцели вратата с удар от границата на наказателното поле. Този път "белите" не отговориха с гол, но бяха близо до такъв в 85-та минута. Владислав Узунов получи топката в наказателното поле само две минути след появата си на терена и стреля точно, но Йордан Минев блокира удара пред вратата на Царско село и спаси отбора си.

Царско село опита да направи натиск, но така и не стигна до нещо по-сериозно пред вратата на Славия. Така новаците в efbet Лига останаха на предпоследното място.

 

Славия - Царско село 1:0
1:0 Галин Иванов 33-дузпа

 

Славия: Георги Георгиев, Петър Патев, Емил Виячки, Милен Гамаков, Христо Попадийн, Радослав Кирилов, Славчо Шоколаров, Венцислав Бенгюзов (81-Владислав Узунов), Янис Карабельов, Галин Иванов (87-Емил Стоев) и Цветелин Чунчуков (70-Калоян Кръстев).

Царско село: Джони Пласид, Йордан Минев, Густаво Карбониери (79-Георги Хашев), Ивайло Марков, Веселин Минев, Реян Даскалов, Уесли Валхоз, Серкан Юсеин, Венцислав Христов, Георги Минчев (70-Антон Карачанаков) и Родни Антуи.