Ботев (Пловдив) почти сигурно ще задържи молдовския нападател Максим Юрку. Бившият младежки национал се понрави в контролата с Царско село, като се отчете с попадение и още няколко пъти излезе на добри позиции.

Треньорът Ферарио Спасов обяви, че ще изпробва още малко централния нападател. Той ще играе и в контролата с ЦСКА 1948. С оглед контузията на Тодор Неделев и липсата на типичен таран почти сигурно 26-годишният Юрку ще парафира с “Канарчетата”.

Отделно, молдовецът няма сериозни финансови претенции, така че преговорите ще бъдат лесни. В петък Ботев се подсили с две крила от чужбина.

“Жълто-черните” договориха колумбиеца Фабио Бурбано и бразилеца Андерсон Барбоса, който вече дебютира в контролата с Царско село. Преди това пък клубът подписа със защитника Иван Бандаловски, който за последно рита в Берое.

В спаринга с Царско село Бандата започна като партньор на Кристиан Димитров центъра на отбраната. Димитър Пиргов остана резерва.

Той пък се очаква в най-скоро време да подпише нов договор с Ботев. Настоящият контракт на бранителя е до края на сезона. Според запознати Пиргов вече се е разбрал с ръководството и е приел условията по новия си договор. В понеделник “Канарчетата” подновяват заниманията си след два дни почивка.