БФС създаде експертна група, която трябва да изготви варианти за актуализиране на програмата в Първа и Втора лига. Те ще са адекватни спрямо развитието на обстановката в страната и решението на държавните власти, пише "Тема спорт". 

Със сигурност по-голяма яснота около изготвянето на нови дати за провеждане на мачовете ще има след видеоконференцията на УЕФА. Тя е насрочена за 17 март, вторник, и в нея ще вземат участие представители на всички 55 страни членки, бордовете на Европейската клубна асоциация и Европейските лиги, както и на Международната асоциация на професионалните футболисти (FIFPro). 

Очаква се на нея да бъде решено да се отложи Евро 2020, което да се изиграе през следващата година. То трябваше да започне на 12 юни и да се проведе в 12 страни до 12 юли. 

В сегашната ситуация, в която много държави спряха шампионатите си, няма как двубоите да бъдат изиграни до старта на еврофиналите. Отлагането на първенството ще даде възможност страните да нагласят така календарите си, че шампионатите да бъдат доиграни.

Кога ще стане това обаче, никой не знае. Защото всичко зависи от овладяването на коронавируса и колко време ще отнеме това. Никой не може да гарантира, че рестрикциите у нас няма да продължат и след 13 април.