Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира в сутрешния блок на БНТ различни теми, свързани с българския футбол, включително и скандалните разкритията от последните дни на Асен Букарев и Христо Христов.

Както е известно, треньорът на Витоша обяви, че е бил търсен от различни места, за да може тимът му да даде мача на Царско село. Президентът на Марица пък вчера потвърди кандидатурата си за президент на БФС и заяви, че преди две години е дал пари на член от Изпълкома, за да манипулира мач на отбора. 

"Няма продавачи и купувачи. Асен е много интелигентен и възпитан. За да каже това нещо, значи му е дошло дотук. Един път завинаги трябва да се види за какво става въпрос, иначе всичко е задкулисие, обръщалки, социални мрежи...", коментира Стефанов думите на Асен Букарев.

Що се отнася до акатике към БФС от страна на Христов, Стефанов заяви: "Защо ще каже на конгреса, нека го каже сега Христов. Полицията и комисията към БФС трябва да се самосезират, трябва да се каже истината директно с имена. Щом се е занимавал с такива неща, той просто няма място във футбола, а се кандидатира за президент".

"На кого ще дава пари, на Инфантино ли? Да каже - Петър, Иван, Драган. Моето име? Няма шанс, никога това не може да се случи, никога - да дам пари или да искам пари за някой мач. Кажи го сега, обществеността да знае. Ти нямаш тотално място във футбола".

"Президентът на БФС трябва да има здрава ръка и да може да казва "Не". Тези неща се знаят, лесно може да се докажат. Сега разчитаме на мъжеството на Букарев да каже истината. Г-н Христов да каже кой член на Изпълкома направи това и това... ако има чест и морал. Имам си мой фаворит за президент, но няма да му кажа името, защото медиите ще го оплюят веднага".  

"При 14 отбора в елита, 2 са на изкуствено дишане, какво ще стане ако станат 16? Могат ли 16 отбора да дадат банкова гаранция, че ще завършат първенството? Всичко върви надолу, съкращения, Има много компромиси, като за стадиона на Царско село, на който му е даден лиценз. На Арда стадионът няма лиценз, а на Царско село има".

"ТВ правата? Гладна кокошка просо сънува. Тези грандове да не играят с извънземни. Тези решения се взимат на заседание на Професионалната лига. Ако Сираков и компания намерят някой да даде повече пари, аз гарантирам, че Домусчиев ще се откаже", завърши президентът на Славия.