Треньорът на Витоша Бистрица Асен Букарев ще бъде извикан на разпит в БФС. Това съобщи ген. Васил Василев, който е председател на Комисията по етика и феърплей към футболния съюз.

Букарев трябва да се яви днес в 9.30 ч. в сградата на футболната централа в Бояна, където ще бъде изслушан заради сигнала му за опит за манипулиране на мача Витоша - Царско село от 28-ия кръг на efbet Лига.

Както е известно, Букарев заяви непосредствено след двябоя, че е имало доста обаждания Витоша да даде мача на Царско село.

"Познавам Букарев, познавам и баща му. Асен е от интелигентно семейство, не е глупак и затова съм сигурен, че думите му не са безпочвени. Очаквам от него да каже кои хора са му се обаждали и какво точно са му казали".

"Когато разкрие имената им, ще преценим как да действаме. Ако работят във футбола, ще бъдат разпитани преди да се вземат решения. Ако са извън нашата система, ще бъдат предадени на полицията и прокуратурата", обясни ген. Василев пред Гонг.

"Пред медиите не е длъжен да ги казва, но пред комисията трябва да ги назове. Иначе случаят отива в Дисциплинарната комисия на БФС и може да се стигне до санкция, дори до отнемане на лиценза. Думите на Букарев получиха голяма гласност и няма как да бъдат подминати", каза още шефът на Комисията по етика и феърплей.