Английският Уест Хям обяви трансфера на френския защитник Иса Диоп, който идва от отбора на Тулуза за рекордна сума, обявиха Чуковете на страницата си.

Официални финансови детайли не се съобщават, но според британските медии става дума за сума от порядъка на 22 милиона паунда, като Диоп вече е пред Марко Арнаутович, който беше предишното най-скъпо попълнение на отбора на Уест Хям.

"Аз съм много щастлив, че подписах с този исторически за Англия отбор. И се надявам, че тук ще покажа най-доброто от себе си. Много съм амбициозен като човек и се радвам, че треньорът се е спрял на мен при многото опции, които е имал. Надявам се да печелим много мачове и да се радваме заедно с феновете на успехите, заяви футболистът, който е едва на 20 години и подписа за пет сезона с Уест Хям.

Диоп има 34 от 38 възможни мача за Тулуза през миналия сезон и помогна на виолетовите да се спасят от изпадане от Лига 1. Избран е за капитан на тима, както и за капитан в няколко мача на младежкия отбор на Франция.

"Иса Диоп е играч с фантастичен потенциал и огромно бъдеще. Капитан на 20 години в силно първенство като френското говори за характер и мъдрост, особено когато играеш в защитата, смята спортният директор на Чуковете Марио Хусилос.

Както е известно, Иса Диоп беше една от големите трансферни цели на Борусия Дортмунд, който търси заместник на напускащия в посока Арсенал бранител Сократис.