Резервата Лукас Перес вдъхнови Уест Хям за победа, след като влезе от пейката и реализира на два пъти при 3:1 срещу Кардиф в мач от 15-ия кръг на Висшата лига. 

През първата част Лукаш Фабиански спаси дузпа изпълнена от Джо Ралс, а малко преди паузата се контузи Марко Арнаутович и вместо него се появи именно бившият футболист на Арсенал. 

Испанецът избухна в 49-ата минута, когато се възползва от центриране на Снодграс и вкара първия си гол във Висшата лига от януари 2017-а. 

Само 5 по-късно той удвои аванса, когато се разписа с удар по диагонала, при който сякаш вратарят не се намеси както трябва. 

В 61-ата минута Михаил Антонио реши всичко след корнер, а в добавеното време Джош Мърфи вкара почетния гол за уелсците, които обаче остават близо до дъното с 11 точки. В същото време Уест Хям вече има 18 и излезе 12-и, като е доста по-спокоен. 

В другите мачове Борнемут спечели с 2:1 срещу Нюкасъл и спря серията си от 4 поредни загуби, като има 23 точки. Брайтън пък победи Кристъл Палас с 3:1, въпреки че игра с човек по-малко повече от 60 минути след червен картон на Шейн Дъфи. Чайките са 10-и с 21 точки, а Териерите 17-и с 10.