От Лийдс са шпионирали всичките си съперници досега през сезона. Това обяви босът на тима Марсело Биелса на специален брифинг днес. 

Шпионският скандал избухна миналата седмица, когато от Дарби видяха треньор на Лийдс на базата си и повикаха полиция. 

Подобно поведение се приема за неетично и от лидера в Чемпиъншип поднесоха извиненията си към Овните, само че се оказва, че това е било обичайна практика от началото на сезона. 

„Всеки има право на мнение и мнозина не одобряват моето поведение. Казват, че то не е етично и морално. Аз обаче гледах всеки противник срещу който играхме. Наблюдавахме тренировките им преди мачовете” заяви невъзмутимо Биелса. 

„Това, което направих, не е незаконно. Можем да спорим дали е етично, но със сигурност не сме нарушили закона. От друга страна разбирам, че не всичко, което правилата допускат, е правилно да се прави” добави наставникът, чийто тим води в дивизията и има добри шансове да се върне във Висшата лига. 

„Ще сътруднича при разследването, което означава, че ще приема всякакви възможни санкции. Въпреки всичко обаче, не съм нарушил правилата. Тези неща не са уточнени” каза още Биелса.