Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви, че не се чувства под натиск, за да спечели на всяка цена Шампионската лига. Лидерът във Висшата лига никога не са ликувал в най-голямото клубно състезание в Европа, а достигането до полуфиналите през сезон 2015/16 е най-доброто им представяне досега.

"Не чувствам натиск, за да спечелим Шампинската лига на всяка цена. Челси се нуждаеше от много време, за да вдигне трофея. Всеки го иска, но не чувствам натиск. Имам натиск да свърша добра работа, да намалим грешките си. Казах много пъти: всички клубове в груповата фаза искат да спечелят тази титла".

"Класирането напред е друга стъпка, но е трудно. Това състезание се оценява, когато сте извън последните 16 и това е катастрофа. Когато минавате през груповите етапи, това е голям успех, само няколко отбора го правят всеки сезон. Представете си, че се класираме в последните осем най-добри отбора в Европа, това е невероятен успех, аз се подхождам към това състезание по този начин".

"Отборите, които отпаднаха в груповата фаза, също имаха желание. Ако не спечелите сега, следващия сезон, опитайте да го направите", заяви Пеп Гуардиола.