Бъдещето на Марко Арнаутович ще бъде решено от мениджъра на Уест Хям Мануел Пелегрини. Това обяви вице-президентът на Чуковете Карън Брейди. 

Австриецът получи примамлива оферта от китайски отбор през зимата и поиска да напусне лондончани, преди в крайна сметка да реши да остане и дори поднови договора си до лятото на 2023-а, но сега отново има слухове за бъдещето му. 

„При него е същото, както при всеки друг играч. Бъдещето на футболистите в клуба зависи от мениджъра, а не от президента, борда и със сигурност не от мен. Ако треньорът реши, че го иска в тима и че трябва да му предложим нов договор, както преди няколко месеца, тогава ще видим какво ще се случи. Може обаче да реши, че трябва да си тръгне, което също е вариант” заяви Брейди пред „Скай Спортс”.

„Бордът подкрепя решенията на мениджъра и това е правилният начин. Сега мислим за следващия сезон. Миналото лято похарчихме повече от 100 милиона паунда, а трансферите винаги се обсъждат директно между мениджъра и президента Дейвид Съливан и зная, че те вече имат набелязани цели и ясен план как да действат” добани тя.