Бившият английски национал Ашли Коул е на път да прекрати кариерата си, след разочарованието си от загубения плейоф за влизане във Висшата лига с Дарби. 

Овните освободиха официално 38-годишния ляв защитник, който направи сериозно име като играч на Арсенал и Челси, но след 21 сезона във футбола е на път да излезе в почивка. 

Ветеранът подписа краткосрочен договор с тима на Франк Лампард и макар и наставникът да искаше Коул да остане за още един сезон, клубът предпочете да се раздели с него, заедно с още четирима играчи. 

Бранитерят игра няколко години и в Лос Анджелис Галакси, а освен това държи рекорда по най-много спечелени купи на ФА от един футболист – 7. Най-добрият му период със сигурност бе в Челси, с който стигна два финала в Шампионската лига и спечели турнира през 2012-а. 

Преди това обаче бе част от Непобедимия тим на Арсенал от сезон 2003-04, като с Артилеристите също постигна добри неща – 2 титли и 3 купи на ФА, преди неочаквано да премине при Сините, за които игра между 2006 и 2014-а.